Paprika, purjolök och tomat

Chilin jag sådde för ett par veckor sedan har kommit upp och flyttats från den varma tvättstugan ut i källaren där den får stå under växtbelysning 16 timmar/dygn. Det är nog 18-20 grader där den står och jag tror nog att det ska fungera.
Nu är det dax att plantera ytterligare en paprikasort, purjolök och några av tomaterna. Jag tycker det är tidigt att plantera tomater än, brukar göra det först i slutet på februari, tror jag. Nu vill jag ha några plantor i stora krukor på altanen. Dä är riktigt varmt och klimatet blir nog ännu bättre än i växthuset. Jag börjar med 6 plantor av två olika sorter. Nu är det deras tur att hamna i den varma tvättstugan tills de gror.

San marzano (tv) är en tomat som passar mycket bra till att göra tomatsås.
Red robin (th) är en lågväxt sort med små tomater.

Purjolöken är en lite senare sort från Sara Bäckmo. Ska gå att skörda ända in på vintern. Denna sår jag nu i stora tråg.
Paprikan var ett impulsköp, jag fastnade för de stora frukterna. Det är en F1 hybrid så jag kommer inte att ta egna fröer från denna.

OK, det där var helgens pyssel från mig!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.