Australien

Nu har jag varit hemma tre månader men det går inte en dag utan att jag tänker tillbaks på den fantastiska resa vi gjorde till NZ och Aus.
Vi flög från Christchurch på sydön NZ till Brisbane. Där hyrde vi en ny bil och styrde längs östra sidan uppåt. Först var jag ganska besviken över vad jag såg. Efter att ha varit två veckor på sydön så hade vi ju upplevt det bästa i kategorin natur. Här var det bara stora vägar och ganska platt landskap. Dessutom kunde man inte ta ett steg utanför vägrenen eftersom det finns massor farliga ormar överallt. Så under resans första del blev det inte många bilder tagna…
633A7276
Här var vi på sandön Frazer Island. En ö där största hotet var Dingos. Trots att vi kvällen före sett en på stranden så vågade vi oss ut i solnedgången…
Efter Frazer Island blev det några dagar med Johanna på Keppel Island och så norrut med stopp vid en helt fantastisk plats mitt i Känguruns land…

633A8056

633A8040Cape Hillsburugh. Tidig morgon lekte de här sötingarna på stranden och ibland hände det att de kom ända fram till vår strandstuga. Här fick jag äran att fira min födelsedag också. Kunde det blivit bättre?

L1000433

633A8145
RoseGum låg inne i regnskogen och här tillbringade vi två nätter. Detta är utsikten från vårt hus som låg mitt i regnskogen. Här börjar Australien bli vackert!!
Alldeles intill låg ett av de största teplantagen där vi gjorde ett besök.

633A8227 633A8267
Nu är vi uppe i Cape Tribulution, mitt i regnskogen och så långt upp man kan komma utan fyrhjulsdrift. Här kan man inte bada, krokodilerna lurar lite varstans. Den här såg vi när vi gjorde en båttur. Ännu en gång bodde vi mitt i regnskogen på en fruktfarm där vi fick pröva diverse frukter.

L1000467 L1000491
Sista stoppet i Australien – Frazer Island. Här var stränderna fulla av koraller och vi snorklade bland färgglada fiskar.

Detta blev ett långt inlägg med ett litet bildurval från resan. Efter 6 veckor kände vi oss inte riktigt klara utan hade kunnat stanna mycket längre. Men vardagen kallar och jobbet sätter begränsningar… så nu längtar vi efter en ny resa, vart den går vet vi inte än!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.