Mitt fotoår 2016

Så går även detta år mot sitt slut. Med facit i hand så har det varit ett riktigt bra år! Det började lite trögt, har alltid svårt att komma ut på fotoäventyr på vintern. men  lite turer här hemma blev det iallafall.
633A3812

633A3801

I januari vann jag tävlingen Årets fotograf på Huskvarna fotoklubb. Så nu har jag under snart ett år kunnat stoltsera med en förgylld kamera i min hylla!

I Mars åkte jag till Hässleholm på fotofestival och tog en tur till ett Skäralid i vinterskrud. Det blev en fantastisk dag i bokskogen.
633A3937

Så blev det vår och en sen länge planerad resa till tulpanernas land med en jobbarkompis som delar fotointresset.
633A4927

Hemma igen blev det blåsippor och vitsippor som vanligt! Vill hinna så mycket den här tiden på året!
633A4233

Hann även med att möta våren i Skäralids bokskogar!
633A5192

Österlen är vackert på våren. Jag tog ett par dagar semester och körde ner. Hade hoppats att få se lövgrodor. Träffade en man som visade var de fanns men tyvärr såg jag dem inte trots tre besök på platsen.  I juni blev det även en resa med fotoklubben till Stendörrens Naturreservat.
633A5914

Ett äventyr med Emma Svensson bjöd Juni också på! En roadtrip i Sverige till ödeplatser av olika slag. Tilda är modell, Här på bilkyrkogården i Båstnäs, Värmland.2_250_3-2

En semestervecka tillbringades på norra Öland. Tyvärr var jag sjuk större delen av veckan, men ett par kvällar njöt jag av stranden vid Neptuni åkrar.
633A8267

Fortfarande sjuk fick jag möjlighet att fotografera Diggiloo i Eksjö. (Vissa saker går liksom inte att missa för att man har feber)!

Sommarens höjdpunkt var att återvända till Mattlaberg i Dalarna. Älskar platsen, workshopen, allt! Behöver jag säga att det var magiskt!! (och att jag ska dit nästa år igen)!!
Modellen på bilden är en av mina favoritmodeller, Kristian.
633A8970

Sommaren/hösten innehöll även några utställningar. Först Länssalongen i Jönköping där jag ställde ut tre bilder från Skäralid. Sedan på Scandinavian Photo där 24 bilder på temat ”Det lilla i det stora” fick hänga under en månad. Slutligen på Vårgårda Naturfotofestival där jag hade två skärmar med bilder.

Höstens resa gick till Innerdalen i Norge tillsammans med ett gäng fotografer! Vi startade med ett par dagar i Rondane med perfekt fotoväder för att sedan i Innerdalen ha en vecka med strålande sol och klarblå himmel… Men man kan inte få allt. Det blev en anledning att åka tillbaks dit!
633A0757

633A1833

Hann även med en heldag i Skäralid när höstens färger var som bäst! Inser nu att det blev hela tre besök i denna fantastiska nationalpark i år! Jag tror ändå att hösten är den årstid som jag gillar bäst där. Framförallt den här dagen då jag hade lite dimma också!
633A2071

Lägg till en förstaplats på Storfoto, en publicering i RIFOs Årsbok och sist men inte minst, en 4-sidig artikel i tidskriften Natur&Foto och samma artikel i Biofotos finska årsbok.
Fick ju även min examen i Naturfoto utbildningen i början av detta året!

Så visst har året varit händelserikt på många sätt!
Nu satsar jag på 2017 – det börjar redan bli fullbokat!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.