Årskrönika 2015

Ännu ett år går mot sitt slut. När jag tittar tillbaka så förundras jag över hur fantastiskt detta fotoår har varit. Fyra långresor och några lite kortare utfärder har förgyllt mitt 2015.

I februari var jag på Lofoten några dagar. Det var många som undrade vad jag skulle där o göra mitt i vintern… Men jag kan bara säga att det var en fantastisk plats dit jag gärna vill igen,  just i vintertid…
633A4365

Så blev det vår… i slutet av mars, över påsk besökte vi Rom. Detta var ingen fotoresa men några bilder blev det ändå… Vi bodde intill Vatikanstaten och gjorde utfärder till fots på dagarna. Det blev många mil och mycket fick vi se och uppleva i denna fantastiska stad.
633A5236

I april var det som vanligt fullt upp… vill ju hinna fota både vitsippor, blåsippor, backsippor och såklart orkidéerna på Öland. Några turer till Hackareviken och några till Brunnstorps gård. Hann även med en sväng till Ljunghems kullar.
633A6363

I april gjorde vi även en utflykt med fotoklubben till Ramsvikslandet. Det var nog fjärde gången jag var där och det var roligt att få visa de andra detta underbara ställe.
633A6600 633A9172
Som vanligt så blev det mest kvadrater med hem. Det är det som funkar bäst därute på klipporna! under maj månad så blev det ännu ett besök hit tillsammans med mannen.

I början av juli tog jag några dagar ledigt och körde upp till Knuthöjdsmossen. Det var nog de varmaste dagarna detta året… och det blev fantastiska besök på mossen. Fick även se lommen… Körde även lite turer däruppe o lyckades hamna mitt i inspelningen av sommartorpet.
633A7684

Så blev det semester till slut. Bara det att det blev regn också. Inget inbokat. Ja, ni hör själva! Jag började leta efter något roligt att göra. Allt var fullbokat. Till slut lyckades jag mer eller mindre tjata till mig en plats på Håkan Olsens kurs uppe i Mattlaberg. ”Människor i natur” Det lät så otroligt inspirerande. Kände att jag behövde lite nya infallsvinklar. Så jag som alltid undvikt människor i mina naturbilder åkte dit….
633A7897 633A8035 633A8120
D
et bästa jag har gjort! Så roligt, så inspirerande!!! Jag har en dröm om att få återvända nästa sommar!

Augusti och jobb igen… Tog en ledig dag och åkte ner till Kullaberg. hade länge velat besöka Kärringamalen. En av de få kvällarna solen sken… så härligt!
633A9323

Nu en lång väntan, hade för länge sedan bokat in en resa till Afrika tillsammans med min son i oktober. Det var mycket strul, men till slut så kom vi iväg tillsammans med Magnus Nyman. En fantastisk resa till det privata naturreservatet Makalali. Vi fick uppleva så mycket dessa två veckor!
633A9767

Sedan dröjde det bara två veckor innan jag och en fotokompis åkte till Andalusien och floden Rio Tinto. Detta var även det en fantastisk resa och jag fotade kvadrater nästan hela tiden. Jo, jag tror att denna bilden är en av de få rektangulära jag har från den resan.
633A3656

Här tar det roliga slut… december blev det inte så många bilder i. Jo, en tur till Göteborg med min arbetskamrat Elisabeth. Vi fotade i Botaniska trädgården tillsammans med Scandinavian Photo. Trevligt.

Nu önskar jag alla ett riktigt Gott nytt Fotoår 2016

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.