Årskrönika 2013

Årets näst sista dag – dax att göra en återblick på mitt fotografiska år. Det har varit ett händelserikt år..

I Februari var jag på Åland på en helgkurs i miljöfoto. Åkte dit utan några förhoppningar, men det blev en helt fantastisk upplevelse att få fotografera Alma och hennes kompis i en helt fantastisk gammal skolmiljö.
IMG_4152

I mars var jag i Stockholm och gjorde min grundexamen i NaFo-utbildningen! blev godkänd i alla delar och njöt av fina vitsord från examinatorerna.

Våren kom sent detta år, det märktes framförallt vid Hornborgarsjön där det brukar vara 14000 tranor i April. Detta året var där bara några få och de kom sent…  Däremot fick jag några fantastiska vårdagar med fotovänner i Ramsvikslandet på Bohuskusten.
IMG_4579
Lovade mig själv att återvända hit en annan årstid – kanske kan jag få in det nästa år!

Så kom iallafall våren och som vanligt tillbringade jag några dagar på Öland. Denna gång tältade jag en natt på södra delen av ön för att sedan fortsätta upp till mitt paradis på den norra delen.
Öland vrak S
En helt fantastisk morgon vid vraket uppe i Trollskogen! Även denna gång helt alena…
Hittade även ett par nya favoritställen, här en strandäng nära Böda… dit jag kommer att återvända för att fotografera orkidéer nästa år!
IMG_8068

Sommarens höjdpunkt blev en fotoresa till de skotska högländerna med Andy och NaFo gänget! började med ett par dagar i Edingburg och sedan bar det iväg upp mot högländerna, i fantastiska landskap.
IMG_0177
En av höjdpunkterna på resan var ett besök på en havssulekoloni.
IMG_8673

Höstens utflykt gick till Söderåsen i Skåne. En plats jag faktiskt aldrig besökt tidigare. Även där ska det nog bli fler besök framöver!
IMG_1273
på hemvägen besökte jag Kullaberg och fick njuta av en fantastisk solnedgång i blåsigt väder…
IMG_1879

Även en långtur med Huskvarna fotoklubb har jag hunnit med, turen gick till Töcksfors i Värmland där vi besökte bilkyrkogården. En helt fantastisk upplevelse!
Kan tillägga att bilden senare hängde på fotomässan i Stockholm”det bästa av Sverige”.
IMG_0806

Sen blev det ett årligt besök i Vårgårda på naturfotofestivalen såklart! En alltid lika uppskattad tillställning. Detta år hade jag dessutom äran att ta emot tredje pris i fototävlingen med min bild på spillkråkan. (Bilden togs 2012).
Februari

Året avslutades med min första publicering i bokform. Jag var en av finalisterna i Vi-skogens trädtävling, blev inbjuden till deras 30-årsjubileum och fick min bild publicerad i boken ”Tusen tankar om träd”.
IMG_9568

Nu är det bara att se fram emot 2014. Jag har redan några fototurer inplanerade, tjäderspel i Roslagen i april och Österlen i maj. Öland såklart och så någon höstresa i september…  säkert blir det mer!!
Har även tänkt börja på mitt slutprojekt på NaFo som kommer att handla om närbildsfoto och macro… Ett spännande år väntar!

ÖNSKAR ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2014!!!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Årskrönika 2013

 1. Annette skriver:

  Vilka fantastiska foton du tar… ♥ Minns fortfarande fotot du hade på en layout för evigheter sedan i en scraptävling, sepiafärgat med en landsväg, och en hage. Det måste vara fantastiskt att behärska tekniken och ta så fina foton. Och vilka resor och upplevelser du får vara med om..! Kram

  • Marie skriver:

   Tack Annette!
   Jag vet vilken bild du menar.. där någonstans började mitt intresse för bilder.
   kram!

Kommentarer inaktiverade.