Skottland del 1

I söndags kom jag hem från en fantastisk vecka i Skottland. Första blogginlägget handlar om mina första två dagar i Edinburg.

En fantastisk stad där det var två saker som berörde mig; människorna, de var så otroligt vänliga och hjälpsamma och sen arkitekturen i Edinburg. Stora delar av staden är välbevarad och husen är fantastiska!
IMG_8224

Eftersom det var mitt första besök i Edinburg ägnade jag första dagen åt sevärdheter, jag tittade på slottet, var på Camera Obscura, gick en guidad stadstur och på kvällen var jag uppe på Carlton Hill
IMG_8427

Avslutningen på dagen blev god mat på Margaret Dicksons pub – Fish & Chips!
Nästa dag bestämde jag mig för att gå till Edinburg Botanic Garden. Efter att ha gått fel flera gånger o frågat om vägen lika många så kom jag fram till denna oas…
parken var lummig o fin, stor och dominerades av olika arter av orkidéer. Nästan direkt fick jag sällskap av den här lilla krabaten…
IMG_8460

Efter att ha lekt ”titt ut” ett tag så fortsatte jag min vandring bland alla fina trädgårdar som fanns i parken. Jag blev kvar där hela dagen o promenaden tillbaks till hotellet blev betydligt kortare än vägen dit…
Det var två dagar som gick alldeles för snabbt, men nu var det dags att sammanstråla med mina fotokompisar för fortsatt färd upp mot högländerna.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skottland del 1

 1. Erika skriver:

  Åh, bilder som väcker minnen… Pluggade i Edinburgh för många år sedan. Älskade Skottland, och speciellt Orkneyöarna. En vacker dag kanske jag kommer tillbaka till Skottland, och då ska jag banne mig ta mig till Shetlandsöarna också.

 2. Fredrik Nilsson skriver:

  Härligt Marie, ser fram emot att se fler bilder från resan, hoppas ni hade det bra.

  • Marie skriver:

   ja, Fredrik – det var en fantastisk resa (liksom alla våra tidigare NaFo resor)!!
   Visst var det både regn o mycket moln, men det är ju så Skottland är! Vill absolut återvända hit!

Kommentarer inaktiverade.