Vår, härliga tid

Nu är det underbara dagar. Vi fixar o donar i trädgården. Såå mycket vi vill göra… Utmaningen är att ta en sak i taget. Just nu har vi lagt fokus på södersidan. Mer om den i kommande inlägg. Vi passar på att njuta av våra fina omgivningar och framförallt vår trädgård…

Idag, den 19 april har jag sått dill och blommor (blåklint och ringblommor).
De sista jordärtskockorna är skördade och de som är kvar i jorden får börja växa. Vitlöken har tagit sig så bra. Den har fått lite hönsgödsel. Spenaten jag vintersått tidigare börjar titta upp så smått…

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Vår, härliga tid

Kryddträdgården

Känn doften…. gräslök, kryddtimjan, oregano, citronmeliss, fransk dragon…
Här trivs de så bra i en fönsterbänk. Är egentligen väldigt dålig på att använda kryddorna i min matlagning men det är en rikedom att ha dem utanför köket.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Kryddträdgården

Potatis, Morötter och Tomater…

Den 10 april satte jag mina första potatis. Planterade 11 st i en pallkrage. det var tidig potatis; Timo som tål lite kallare jord. Nu håller vi tummarna för värme och färskpotatis till midsommar! Resten av potatisen får vänta tills början av maj.

När jag ändå höll på sådde jag sommarmorötter i en pallkrage. Borde kunna vinna lite tid på det. Täckte med en fiberduk.

6 tomatplantor som var ägnade åt altanen har fått slutkrukor. De på bilden är Red Robin och de blir inte så mycket högre. De har redan fått blommor…

Tomaterna växer o frodas. De bor nu allihop ute på terassen. De flesta nätter får de stå kvar där även att det är några minusgrader.Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Potatis, Morötter och Tomater…

Semlor….

Så var semmelsäsongen över för ett tag sedan… Ett vårtecken!
Jag älskar semlor och har passat på att frossa i dessa fantastiska skapelser. Kan väl säga att det finns goda, mindre goda, mer goda och helt fantastiska!
Roat mig med att göra ett litet test…
De som varit med i detta är ; Melins konditori, Thimons konditori, Princess konditori, Gilberts konditori, HeddaGretas, Älgaryds bageri, Sebastien på Söder, Lillebrors Bageri och Centralkonditoriet i Väderstad. Detta är helt enkelt de ställen jag besökt under semmelsäsongen 2021. Några av dem har jag besökt flera gånger…..
Vilken semla var godast då? Det finns EN som utmärker sig långt över de andra. Några till som är värda att nämnas…

På plats nummer 1 – Lillebrors bageri. Här åt jag semlan som jag inte trodde fanns. Semlan som bara var en njutning rakt igenom. Mandelmassa med rostad mandel i stora bitar. Perfekt grädde och perfekt bulle! Enda nackdelen är att bageriet ligger i Stockholm, sååå långt bort!

Plats nummer 2 – HeddaGretas. en riktigt god semla som jag ätit tre gånger i år. Perfekt bulle men massor kardemumma i, perfekt grädde MEN sockrig mandelmassa. Det knastrar när man äter den och det är inte perfekt… men nästan! (Denna semla vann Vetlandas semmeltävling i år).

Plats nummer 3 – Gilberts Konditori. Föll lite på mandelmassan som även här var sockerknastrig… Ätit den tre gånger så den har fått flera chanser…

Vill även lyfta Väderstads Centralkonditori där jag åt en fantastiskt god semla. Det var deras Wienersemla. Den var en riktig höjdare men nu var det vanliga semlor som ingick i detta testet. (Annars hade den blivit en god tvåa)!

Nästa säsong blir det ett nytt semmeltest. (Dessutom fler besök på LILLEBRORS BAGERI!!!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Semlor….

Våren är här…

Tidigt men så härligt. Bina har varit ute och rensat sig nu i veckan och snödropparna blommar. +10 grader och vårkänslor!!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Våren är här…

Vintersådder

Idag har jag gjort tre vintersådder till. En burk med solrosor och en med röd borstnejlika. Sådde även spenat i en pallkrage. Allt är täckt med den lilla snö som fanns kvar så blir det smidigt vattnat när den smälter…
Detta är helt nytt för mig men ett bra sätt när man har slut på plats inomhus.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Vintersådder

Tomater

Så var tomaterna i jorden. 20 plantor och 6 sorter. Alla sorter nya för i år.
Det är Bifftomat ”Brandywine”, Körsbärstomat ”Supersweet100”, Pärontomat ”Yellow Pearshaped”, San Marzano2, Red Robin och Tasmanian Chocolate.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Tomater

Omplantering….

Nu kör vi omplantering igen. Rötterna började titta fram i krukhålen och det är en hrlig känsla.
Dusch ingick, så kanske, kanske försvinner bladlössen. Börjar bli ganska trött på att klämma dem.

Tomatplantorna fick dessutom flytta in till söderfönster och några av chiliplantorna också. Det börjar bli fullt – och då har jag 5 sorter tomater kvar (och allt annat som kommer senare i Mars). Ska skaffa ett litet växthus att ha på altanen.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Omplantering….

Härliga vinterdagar

Me ca 40 cm snö och temperaturer på -7-8 grader så är det riktig vinter nu!
På nätterna kan det gå ner till -15 och då är det kallt… Men vi försöker njuta! Jobbar hemma en hel del och då ges det utrymme för promenader i dagsljus… Lite skidåkning blir det ibland också! Här är några bilder från sjön och omgivningarna.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Härliga vinterdagar

Omplantering…

Nu har jag planterat om de flesta av mina chili och paprikaplantor. De har alla fått 4 blad… Flyttar samtidigt ut dem i ett kallare klimat med bara ca 16 grader. Där får de bo under en växtlampa som lyser ca 16 timmar/dygn.
Snart kommer de att få lite näring i form av lakvatten från bokashi. Det är mest grönsaker i den bokashin så det blir inte så starkt.

Det här är paprikaplantor Astor

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Omplantering…

Vintersådd

Jag har läst mycket om vintersådd och nu var jag bara tvungen att pröva.
Jag köpte en påse Pionvallmo som aldrig kom i jorden förra året. Ser sååå fina ut! Nu tog jag en plastburk med lock. Gjorde hål i botten o sådde fröna i. Jag vattnade och fyllde upp med snö. Locket på och burken ut i snön. Nu får den stå där tills våren så får vi se! Lite spännande faktiskt.

Så här ser bilden på fröpåsen ut. Från Impekta.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Vintersådd

Paprika, purjolök och tomat

Chilin jag sådde för ett par veckor sedan har kommit upp och flyttats från den varma tvättstugan ut i källaren där den får stå under växtbelysning 16 timmar/dygn. Det är nog 18-20 grader där den står och jag tror nog att det ska fungera.
Nu är det dax att plantera ytterligare en paprikasort, purjolök och några av tomaterna. Jag tycker det är tidigt att plantera tomater än, brukar göra det först i slutet på februari, tror jag. Nu vill jag ha några plantor i stora krukor på altanen. Dä är riktigt varmt och klimatet blir nog ännu bättre än i växthuset. Jag börjar med 6 plantor av två olika sorter. Nu är det deras tur att hamna i den varma tvättstugan tills de gror.

San marzano (tv) är en tomat som passar mycket bra till att göra tomatsås.
Red robin (th) är en lågväxt sort med små tomater.

Purjolöken är en lite senare sort från Sara Bäckmo. Ska gå att skörda ända in på vintern. Denna sår jag nu i stora tråg.
Paprikan var ett impulsköp, jag fastnade för de stora frukterna. Det är en F1 hybrid så jag kommer inte att ta egna fröer från denna.

OK, det där var helgens pyssel från mig!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Paprika, purjolök och tomat

Vikskvarn

Denna vintriga januaridag blev det ännu en tur till Vikskvarn som är ett mysigt naturreservat bara ca 3 km hemifrån. Det blir en lagom promenad som jag har unnat mig nu under helgerna då den timme det tar har funnits till förfogande. Idag blev det några bilder längs vägen…

Vikskvarn ligger längs Höglandsleden där leden delar sig mot Vaggeryd – Sävsjö-Lövhult. Här finns en liten stuga att rasta/övernatta i samt två fina grillplatser.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Vikskvarn

Första julen på gården

Jag börjar tidigt med julen. Hela december har vi njutit av skinkmackor på vörtbröd och vi har tagit in små granar och pyntat med blommor. Har även inskaffat en helt underbar adventsstjärna som passar helt perfekt i vårt kök. Jag har bakat Lussebullar, egna pepparkakor, vörtbröd på surdeg, brun pepparkaka, saffranskaka…. vågar inte räkna upp fler……………

Årets julpynt har gått i vitt / silver och så grönt då förstås. (granarna). Jag använder mig mest av naturmaterial numera. Ull har blivit ett favoritmaterial. Tomtar och annat har fått stanna kvar på vinden.
Jag älskar att blanda gammalt och nytt. Blev såå kär i min julgransfot som är en mjölkkanna som min farmor och farfar använde här på gården för över 50 år sedan. Nytt för i år är ljusen i julgranen som är batteriljus. Alltså inga sladdar!!! Helt fantastisk uppfinning!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Första julen på gården

Odlingssäsongen har börjat!

Först ut blev Chilin. Vis av förra årets misstag att plantera dem alldeles för sent ( i februari, tror jag) så kör jag redan nu den 28 december.

Beställde ett gäng olika sorter från chililovers.nu för ett tag sen.
Alltid svårt att veta vad jag vill ha, vilka som är godast, finast och ger bäst skörd. jag gick efter alla dessa kriterier och lite tips jag hittade på nätet. Nu är det bara att hoppas det blir bra och blir det inte bra så prövar jag något annat nästa år. De tre första bilderna är milda Jalapeno och de två sista är Chili från Peru och Ryssland.
Bilderna är lånade från Chililovers.nu.

Kan bara säga att det finns sååå många chilisorter jag vill ha… Men i år räcker nog de här. Ska även försöka övervintra två plantor från förra säsongen. Får se hur det går.

Så har jag även planterat några paprikafröer som jag fått från en snäll tjej på ett trädgårdsforum. Det är en Röd Thai paprika. Hittar inget när jag googlar på det så det får bli en överraskning!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Odlingssäsongen har börjat!

Årskrönika 2020

Här kommer en kort summering av året som gått. Det har varit ett mycket intensivt år och kanske ett av de mest händelserika åren i hela mitt liv…

Inför det nya året 2020 blev vi ägare till min föräldragård i Davidstorp. Vi bestämde oss för att renovera stora delar av huset och planen var väl att bli klara till midsommar. Så blev det såklart inte, men nu till jul var det klart. Då hade vi även hunnit med en del utomhusarbete. Fasaden på södersidan, båda ingångarna, belysning ute och jag har helt otroligt hunnit med att gräva 8 djupgrävda odlingsbäddar på ca 4,5 meter. Fem av dem har vi redan hunnit med att odla i under säsongen.

När det gäller huset har vi valt att inte ta några före/efterbilder. Det viktigaste har varit hur det blir nu, inte hur det var tidigare.

Känner mig otroligt tacksam att ha fått uppleva ett första år här på gården. Vi har fått uppleva alla årstiderna och allt har sin tjusning. Man kommer nära naturen och det finns alltid något att pyssla med på lediga stunder.
Vi känner oss ganska klara med renovering just nu men vi har altanen kvar. Där ska bli ett stort trädäck med bubbelpool samt några glaspartier på den inbyggda terassen som redan finns. Det tar vi tag i till sommaren.

Vi har många projekt på gång och jag vill avsluta med att vi trivs fantastiskt bra här ute.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Årskrönika 2020

Uppdatering!

Det har snart gått ett år. Mycket har hänt och mycket händer.
Många undrar och nu kommer svaret.

Jag har gjort en paus i mitt fotograferande. Om och isåfall när jag tar upp det igen får tiden utvisa. Varför? Det finns flera anledningar och jag har verkligen tänkt igenom detta och försökt få det att fungera med det handlar om tid, om hälsa och om lust såklart! Stannar vid den förklaringen tror jag.

Vad gör jag nu då?

Tja, jag har en stor trädgård och ett stort intresse för odling.
Jag har en ny ugn och jag har precis fått upp ögonen för surdegsbakning.
Jag njuter av livet och försöker ta vara på varje stund!

Bloggen kommer igång igen om det blir som jag planerar. Den kommer att byta namn och den kommer att innehålla glimtar från livet så som det ser ut idag.

Önska alla därute ett gott liv. Ta hand om er!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Uppdatering!

Riisitunturi del 2

Tiden går… en flytt kom emellan…
Nu kommer den andra och sista delen av Riisitunturi. Så glad att jag kom iväg på den turen. Idag hade det varit omöjligt med tanke på Coronaviruset. Finland är stängt för turister.
OK, de sista bilderna från en fantastisk resa då…

En liten stund med blå himmel… men efter en stund kom dimman även denna dag.
Så häftigt med isen som klädde träden och gav stammarna nytt mönster.
Minns tyvärr inte namnet på platsen… men underbara vyer.
Avslutar med en dans uppe i skogen…
Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Riisitunturi del 2

Riisitunturi (del 1)

Hit har jag velat åka länge. Började undersöka stället för ett par år sedan men kom aldrig iväg så när Niklas Virsén på Fröstad Foto var och rekade för denna resa förra året var jag nog först med att anmäla mig. Nu nästan ett år senare var det dax att få besöka de finska tykkygranarna. (Granar som växer i fuktiga förhållanden. När snön kommer klistrar den fast sig på den på granarna). Vi hade 4 dagar här. Snö i massor, dimma varje dag och stundom lite vind, framförallt uppe på toppen.

Fortsättning kommer……

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Riisitunturi (del 1)

Årets Fotograf

Årets första månadsmöte på Huskvarna Fotoklubb. Redovisning av tävlingarna Årets bild och Årets kollektion samt utnämningen till Årets fotograf 2019.

Dessa bilder gav mig priser. Hade även äran att ännu ett år få mottaga den guldfärgad kameran som är vandringspriset för årets fotograf.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Årets Fotograf

Årskrönika 2019

Så vad det dax igen, ännu ett år har gått och jag vill summera mitt fotoår 2019. Ett år där jag har fått ihop många fotodagar, besökt många platser och mött många trevliga människor. Såklart har inte allt varit bra detta året men nu ser vi framåt och går om en stund in i ett nytt år. 2020.

Januari _ Davidstorp en dimmig januarimorgon. Egentligen var jag ute för att göra bilder till mitt skogsprojekt men på tillbakavägen var jag bara tvungen att gå ner till sjön. Snö och dimma – jag älskar det!
Februari – Skagen på vintern är så häftigt! Just de här dagarna blåste det höga vågor. Ibland tittade solen fram och då flyttade man ut bord på fiken och man kunde sitta där och njuta… Jag var tre mornar vid grenen och på eftermiddag/kväll blev det Råbjerg Mile som med sina sandformationer är en favoritplats på Skagen.
Mars – Kullaberg över en weekend. Tyvärr var inte vädrets makter med mig här. INGA MOLN och dåligt med vind… men det får bli ett besök till våren.
April – Äntligen tog jag mod till mig och bokade ett gömsle vid Hornborgarsjön för att se tranorna på nära håll. En upplevelse, helt klart. Ändå är det nog inget jag gör om som det känns nu.
Maj – En månad som bjöd på mycket fotogent. Här är en bild från mullsjö Fiskedammar. Jag var även vid Girabäcken i gränna och till Åsens by.
Juni – Ramslök på Österlen där jag spenderade en helg i Maj. Förutom väldoftande ramslök och gula rapsfält så blev det ett besök på RIFO där jag hade några bilder med. Jag hade även äran att få mottaga RSF utmärkelse ARSF Artist. Fantastiskt!
Juni bjöd även på en tur till Kinnekulle och ramslöken där… Även ett dagsbesök på Kullaberg och Hovs Hallar hann jag med denna underbara månad.
Juli – Trollsjön i Mullsjö är en fantastik plats och jag njöt av att vara här en tidig sommarmorgon. Jag var även i Santorini och Amorgos under en vecka i juli. Sedan blev det några turer i hemtrakten. Sommaren brukar jag inte fotografera så mycket då det blir väldigt tidigt och väldigt sent om man ska få bra förhållanden. I år blev det trots detta många dagar.
Augusti – En månad fylld av fotografiska upptåg. Var några dagar på Norra Öland där jag bla besökte raukarna i byrum. Ytterligare två besök vid Trollsjön avnjöts samt Dumt Mosse med fotovänner och ett besök på Rosariet i Jönköping.
September – Denna månaden går nog till historien vad det gäller fotodagar. Först en långhelg i Lappland med stora Sjöfallet och Saltaloukta i höstskrud. Direkt därefter 10 dagar i Norge. Dörålen, Innerdalen och Dovrefjäll. det blev höstfärger, myskoxar och snö och strålande sol. en fantastisk resa.
Oktober – Tiveden har länge stått på min lista och nu blev det några dagar där. Höstfärger här också! Ryds bilkyrkogård och slutligen Gotland fick också plats i oktober.
November – En grå månad med endast några få soltimmar. Bilden är från en tur till hemmaskogarna en dimmig morgon.
December – Inte så mycket fotograferat denna månad. Men en tur ut i skogen hinner man alltid med. Regn och dimma är magiskt!

Jag inser nu när jag skrivit detta att jag varit med om massor. Jag har varit sjukskriven en period och då är naturen bästa medicin. Mina semesterdagar är sparade och jag kommer att utnyttja dem kommande år. Nu stundar renovering och om några månader en flytt så vi får se vad som händer fotomässigt under kommande år. Kanske inte lika mycket men något blir det!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Årskrönika 2019

Pannonia Reflections

Ännu en salong jag tävlat i under senhösten. Resultatet presenterades idag och det blev två accepterade bilder. Vad jag förstår så var jag den enda från Sverige som hade accept. Kan det betyda att det är få som skickar in dit? Kanske en salong där inte Svenska bilder går hem så bra? Jag vet inte, men tydligt var att naturbilder inte var de som kammade hem bäst resultat iallafall. Jag tar nya tag! Här kommer bilderna som fick accept.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Pannonia Reflections

Årsboken har kommit!

Jag har även i år fått med en bild i denna fin bok.
Det är en bild som jag inte visat i så många sammanhang. För ett år sedan besökte jag Skäralid en dig dag. En bit från Röstånga fanns ett fält med ekar. Inget stort fält och precis intill vägen men i dimman lyckades jag nästan gå vilse… Fördelen var väl att ingen kunde se mig klampa runt därute i geggan…

Oaks in fog

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Årsboken har kommit!

NFFF Hederstecken

Idag kom mitt fina diplom och min nål som jag tilldelats för ”fotografiska framgångar inom nordisk fotografi”. Jag har lyckats skrapa ihop de 60 poäng som krävs för NSMiF/b (Nordisk Stormästare i Fotografi/Brons).
Nästa steg blir nu att samla ihop ytterligare de 30 poäng som krävs för att tilldelas detta hederstecken i Silver.

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för NFFF Hederstecken

Novembermorgon

November är ofta en grå och tråkig månad när det gäller fotografering. Jag försöker vända på det idag och säga att detta är en magisk novembermorgon i min skog!

Vad döljer sig inne i skogen… verkar som att det är där ljuset finns iallafall!
Som sagt, ljuset blir magiskt dessa gråa dagar!
Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Novembermorgon

Medaljer

Får passa på att visa min tacksamhet för medaljplatser i fler salonger. Under min sjukskrivning ägnade jag en dag åt att skicka in till några nordiska salonger.

Nu senast i den Danska salongen ”The golden Digital” där min bild ”Icecave” fick en Fiap Gold medal.

Även i 4´e Nordic International Digital Circuit blev det NFFF Silver för samma bild samt ett SKsL Bronze för bilden ”Once upon a time”

11th Finland International Digital Circuit delade ut både PSA Bronze och NFFF Gold till bilden ”Icecave”. Det blev även en AFCC HM för bilden ”mystic nature”

Ärligt så vet jag inte riktigt vad alla förkortningar står för… men jag lär mig efter hand och det är roligt att bli uppmärksammad för sina bilder och se vad som går hem ”där ute”.

icecave
Once upon a time
mystic nature
Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Medaljer

Mer Fårö…

Några bilder till från Gåsemora och mina fina morgonpromenader längs stranden…

En båt. Övertäckt och höstklar.
Ett litet fiskläge en bit från Gåsemora.
Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Mer Fårö…

Fårö

Några höstdagar på fina Gåsemora gård på Fårö.
Promenader på stranden och utflykter till raukområdet på andra sidan ön. Här kommer några favoriter!

Helgumannens Fiskeläge. En underbar plats!
Gamle hamn med den berömda rauken Hunden. En fin kväll där vi hade nästan hela stranden för oss själva. Kontrast till de befolkade sommarkvällarna här.
Lika fantastisk kväll igen. Här är vi vid raukområdet i Langhammars.

Vi besökte även ett par ställen på Norra Gotland, precis före Fårösund. Graustäde fiskeläge och en stenstrand nära kalkbrottet vid Furilden.

Blåmusselskal från stranden som ligger ett stenkast från Gåsemora Gård. Igår var det fruset när jag tog min morgonpromenad. Vintern är inte långt borta.
Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Fårö

Tivedens skogar…

Tillbringade ett dygn i Tivedens Nationalpark. Första dagen gick jag röda rundan som var 4,6 km. Den skulle ta 3,5 timmar vilket lät väl tilltaget… Efter 7 timmar var jag tillbaka. Ja, ja… stannade ju ganska många gånger längs stigen förstås.

Mitt mål denna dag var tjärnar, När jag var här för ca 10 år sedan så fotograferade jag så fina näckrosblad i en skogstjärn. Denna gång blev det även speglingar i höstens intensiva färger.

Näckrosblad med hjälp av ett bra poolfilter. Detta är från metsjön.
Spegling från Trollkyrkesjön som nog blev min favorittjärn.
Spegling från Ödlesjön.
Spegling från Trollkyrkesjön.
Björk vid Metesjön.
Här är jag vid trollkyrkesjön igen. Lite dimma ger en magisk stämning!

Jag besökte förutom Metesjön, Trollkyrkosjön och Ödlesjön även Andsjön, Stora Gäddsjön samt två mindre tjärnar strax intill Metesjön. På vägen hem var jag även vid Fagertärn där de röda näckrosorna växer. Det regnade och jag gick inte så långt där. Tror att Tivedens tjärnar är bättre!

Vandringen i Tiveden är inte enkel. Det är tydligt utmärkta leder och man behöver aldrig vara rädd för att komma fel. Däremot är det mycket sten att klättra över och nedfallna träd att krypa både under och över. Fina rastplatser vid entréerna samt vid metesjön där man kan grilla mm.

Jag rekommenderar gärna vandrarhemmet STF Tivedstorp. (Rum C2 var bäst med både dusch, toalett och kaffebryggare på rummet)!

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Tivedens skogar…

Kyrkö Mosse

Strax utanför Ryd hittar man en gammal bilkyrkogård. SMHI hade lovat dimma och det såg lovande ut på vägen dit. Väl framme lättade dimman samtidigt som det ljusnade men det blev ändå ett magiskt ljus denna morgon.

Det var några år sedan jag besökte stället förra gången och det har hänt en hel del. De flesta bilvrak börjar bli just vrak nu. Färgen är borta och de har fallit sönder. Lösa delar ligger utspridda runt omkring.
Snart har naturen tagit tillbaka sin mosse igen…
Rostig plåt är vackert tillsammans med höstlöven i samma nyanser…

Publicerat i Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Kyrkö Mosse