Semlor….

Så var semmelsäsongen över för ett tag sedan… Ett vårtecken!
Jag älskar semlor och har passat på att frossa i dessa fantastiska skapelser. Kan väl säga att det finns goda, mindre goda, mer goda och helt fantastiska!
Roat mig med att göra ett litet test…
De som varit med i detta är ; Melins konditori, Thimons konditori, Princess konditori, Gilberts konditori, HeddaGretas, Älgaryds bageri, Sebastien på Söder, Lillebrors Bageri och Centralkonditoriet i Väderstad. Detta är helt enkelt de ställen jag besökt under semmelsäsongen 2021. Några av dem har jag besökt flera gånger…..
Vilken semla var godast då? Det finns EN som utmärker sig långt över de andra. Några till som är värda att nämnas…

På plats nummer 1 – Lillebrors bageri. Här åt jag semlan som jag inte trodde fanns. Semlan som bara var en njutning rakt igenom. Mandelmassa med rostad mandel i stora bitar. Perfekt grädde och perfekt bulle! Enda nackdelen är att bageriet ligger i Stockholm, sååå långt bort!

Plats nummer 2 – HeddaGretas. en riktigt god semla som jag ätit tre gånger i år. Perfekt bulle men massor kardemumma i, perfekt grädde MEN sockrig mandelmassa. Det knastrar när man äter den och det är inte perfekt… men nästan! (Denna semla vann Vetlandas semmeltävling i år).

Plats nummer 3 – Gilberts Konditori. Föll lite på mandelmassan som även här var sockerknastrig… Ätit den tre gånger så den har fått flera chanser…

Vill även lyfta Väderstads Centralkonditori där jag åt en fantastiskt god semla. Det var deras Wienersemla. Den var en riktig höjdare men nu var det vanliga semlor som ingick i detta testet. (Annars hade den blivit en god tvåa)!

Nästa säsong blir det ett nytt semmeltest. (Dessutom fler besök på LILLEBRORS BAGERI!!!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.