Årskrönika 2019

Så vad det dax igen, ännu ett år har gått och jag vill summera mitt fotoår 2019. Ett år där jag har fått ihop många fotodagar, besökt många platser och mött många trevliga människor. Såklart har inte allt varit bra detta året men nu ser vi framåt och går om en stund in i ett nytt år. 2020.

Januari _ Davidstorp en dimmig januarimorgon. Egentligen var jag ute för att göra bilder till mitt skogsprojekt men på tillbakavägen var jag bara tvungen att gå ner till sjön. Snö och dimma – jag älskar det!
Februari – Skagen på vintern är så häftigt! Just de här dagarna blåste det höga vågor. Ibland tittade solen fram och då flyttade man ut bord på fiken och man kunde sitta där och njuta… Jag var tre mornar vid grenen och på eftermiddag/kväll blev det Råbjerg Mile som med sina sandformationer är en favoritplats på Skagen.
Mars – Kullaberg över en weekend. Tyvärr var inte vädrets makter med mig här. INGA MOLN och dåligt med vind… men det får bli ett besök till våren.
April – Äntligen tog jag mod till mig och bokade ett gömsle vid Hornborgarsjön för att se tranorna på nära håll. En upplevelse, helt klart. Ändå är det nog inget jag gör om som det känns nu.
Maj – En månad som bjöd på mycket fotogent. Här är en bild från mullsjö Fiskedammar. Jag var även vid Girabäcken i gränna och till Åsens by.
Juni – Ramslök på Österlen där jag spenderade en helg i Maj. Förutom väldoftande ramslök och gula rapsfält så blev det ett besök på RIFO där jag hade några bilder med. Jag hade även äran att få mottaga RSF utmärkelse ARSF Artist. Fantastiskt!
Juni bjöd även på en tur till Kinnekulle och ramslöken där… Även ett dagsbesök på Kullaberg och Hovs Hallar hann jag med denna underbara månad.
Juli – Trollsjön i Mullsjö är en fantastik plats och jag njöt av att vara här en tidig sommarmorgon. Jag var även i Santorini och Amorgos under en vecka i juli. Sedan blev det några turer i hemtrakten. Sommaren brukar jag inte fotografera så mycket då det blir väldigt tidigt och väldigt sent om man ska få bra förhållanden. I år blev det trots detta många dagar.
Augusti – En månad fylld av fotografiska upptåg. Var några dagar på Norra Öland där jag bla besökte raukarna i byrum. Ytterligare två besök vid Trollsjön avnjöts samt Dumt Mosse med fotovänner och ett besök på Rosariet i Jönköping.
September – Denna månaden går nog till historien vad det gäller fotodagar. Först en långhelg i Lappland med stora Sjöfallet och Saltaloukta i höstskrud. Direkt därefter 10 dagar i Norge. Dörålen, Innerdalen och Dovrefjäll. det blev höstfärger, myskoxar och snö och strålande sol. en fantastisk resa.
Oktober – Tiveden har länge stått på min lista och nu blev det några dagar där. Höstfärger här också! Ryds bilkyrkogård och slutligen Gotland fick också plats i oktober.
November – En grå månad med endast några få soltimmar. Bilden är från en tur till hemmaskogarna en dimmig morgon.
December – Inte så mycket fotograferat denna månad. Men en tur ut i skogen hinner man alltid med. Regn och dimma är magiskt!

Jag inser nu när jag skrivit detta att jag varit med om massor. Jag har varit sjukskriven en period och då är naturen bästa medicin. Mina semesterdagar är sparade och jag kommer att utnyttja dem kommande år. Nu stundar renovering och om några månader en flytt så vi får se vad som händer fotomässigt under kommande år. Kanske inte lika mycket men något blir det!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.