Tivedens skogar…

Tillbringade ett dygn i Tivedens Nationalpark. Första dagen gick jag röda rundan som var 4,6 km. Den skulle ta 3,5 timmar vilket lät väl tilltaget… Efter 7 timmar var jag tillbaka. Ja, ja… stannade ju ganska många gånger längs stigen förstås.

Mitt mål denna dag var tjärnar, När jag var här för ca 10 år sedan så fotograferade jag så fina näckrosblad i en skogstjärn. Denna gång blev det även speglingar i höstens intensiva färger.

Näckrosblad med hjälp av ett bra poolfilter. Detta är från metsjön.
Spegling från Trollkyrkesjön som nog blev min favorittjärn.
Spegling från Ödlesjön.
Spegling från Trollkyrkesjön.
Björk vid Metesjön.
Här är jag vid trollkyrkesjön igen. Lite dimma ger en magisk stämning!

Jag besökte förutom Metesjön, Trollkyrkosjön och Ödlesjön även Andsjön, Stora Gäddsjön samt två mindre tjärnar strax intill Metesjön. På vägen hem var jag även vid Fagertärn där de röda näckrosorna växer. Det regnade och jag gick inte så långt där. Tror att Tivedens tjärnar är bättre!

Vandringen i Tiveden är inte enkel. Det är tydligt utmärkta leder och man behöver aldrig vara rädd för att komma fel. Däremot är det mycket sten att klättra över och nedfallna träd att krypa både under och över. Fina rastplatser vid entréerna samt vid metesjön där man kan grilla mm.

Jag rekommenderar gärna vandrarhemmet STF Tivedstorp. (Rum C2 var bäst med både dusch, toalett och kaffebryggare på rummet)!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.