Vårtecken

När tranorna kommer till Hornborgarsjön är det vår!

I onsdags var det 27 300 tranor på plats och det blev årets rekord!
Ett rekord som höll några år tillbaka också tror jag.
Jag har länge tänkt hyra ett gömsle för att uppleva allt ännu lite mer.
I år blev det av, och att det blev den 3 april och att det blev den dagen då där var flest tranor var ju lite extra kul!

Klockan 19.30 träffade jag min guide som skulle ta mig ut till gömslet. Efter lite information och småprat så åkte vi ut. Det var bara jag som skulle sitta i gömsle nästa dag så jag fick välja vilket av dem jag skulle ha. Efter tips från honom så blev det nummer tre. 1meter brett, 2 meter långt och 1,40 högt.
Där skulle de närmsta 24 timmarna spenderas. Jag installerade mig och tog en kopp te innan jag la ner huvudet på kudden för att få några timmars sömn.
Kvart i 5 ringde klockan och jag tog mig ur den varma sovsäcken. Snart kommer tranorna flygande i små grupper.

Det fanns 8 luckor på gömslet och en liten bonuslucka i dörren på just det här gömslet. Det var faktiskt den jag använde mest eftersom den var i markläge, vilket jag föredrar när jag fotograferar. Kunde ligga raklång och ta bilder vilket var riktigt skönt för ryggen.

Det här var vyn åt ena hållet…

Det här åt det andra hållet….
Det var inte bara tranor utan även många svanar. Både knölsvan och sångsvan.

Det var svårt att fotografera tranorna då det alltid var några i vägen… men ibland lyckades jag.

Tiden gick snabbt, jag åt, tittade, fotograferade, åt igen… Mitt på dan tog jag en liten paus och sov en timme. Jag vaknade av att det knackade på gömslet. Det var en trana som undrade om jag var kvar… En häftig känsla att vara så nära dem.

   Tranorna gav sig iväg runt 19-tiden och när klockan var 20.30 kom guiden och hämtade upp mig och jag fick överlåta mitt gömsle till en annan fotograf.

Det var en häftig upplevelse och jag är tacksam att jag vågade göra detta. det är en liten yta man vistas i och jag är glad att jag klarade det! Om jag gör detta igen vet jag inte, jag prövar nog något annat roligt istället!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.