Årskrönika 2018

Så var det dax igen, att summera ett år och lägga det till handlingarna. Ett år som inte började så bra… min pappa begravdes i början av Januari och allt omkring mig var ett kaos… Men som man säger, livet går vidare eller kanske, livet måste gå vidare… Så har det blivit men samtidigt har mycket förändrats. nog om det, denna årskrönika ska handla om bilder!

Januari
En inplanerad tur till Öland i början av månaden. Det blev ett morgonbesök på en av favoritplatserna vid Seby läge.

Februari
En sedan länge inplanerad resa till Island kom välbehövligt. Vi landade i snöstorm och planerna fick läggas om lite.. men det blev en fantastisk resa i ett vintrigt Island.

Mars
Inte så mycket tid för foto den här månaden men ett par turer hemomkring. Här är en bild från Röttle hamn – en plats jag brukar besöka varje vinter just för informationerna.

April
Nu var det dax för vår långresa. 6 veckor semester med destination Nya Zeeland och Australien. Här hade vi vår dotter Johanna på universitetet i Rockhampton på östra sidan av Aus. Vi startade ed en rundresa på två veckor på sydön på NZ.


Maj
så hamnade vi i Australien. Vi bilade från Brisbane upp till regnskogen ovanför Cairns; Cape Tribulution. Kängurustranden och regnskogarna blev bestående minnen från den här resan.

Juni
En månad då det hände mycket. En workshop med Håkan Olsen hos Lotta på Kinnekulle och senare en resa till underbara Provence och lavendelfälten…

Juli – Augusti
2018 bjöd ju på en riktig värmebölja hela sommaren och på grund av det och på grund av jobb (eftersom jag tog min semester i april-maj detta året) blev det inte så mycket foto alls. Men I månadsskiftet juli – aug. åkte jag på en mullsjövecka med Anders Geidermark. En fantastisk vecka!

September
Efter sommarens vecka i Mullsjö blev det självklart att besöka trollsjön igen. En tidig morgon före jobbet, helt själv i dimman vid sjön. detta är livskvalitet för mig!

Oktober
Det blev ett återbud på en workshop för Peter Nilsson på Söderåsen. (Tack Hans)! Jag fick platsen och kunde njuta av några höstdagar på nya platser här nere.

November
Jag får aldrig nog av denna plats så det blev ett besök till på Söderåsen. Ibland har man tur – dimman låg fint denna morgonen. livskvalitet igen!

December
Fick till ett par fototurer även denna månad. December brukar annars vara en svår månad för mig. Ett par gånger var jag ute i Davidstorp och en gång i Mullsjö vid fiskedammarna tillsammans med några från fotoklubben.

Detta var en kort resumé av året som gått. Nu ser jag fram emot ett nytt år och jag citerar Håkan Hellström ”Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än”.
2019 har inte så mycket inplanerat. Känner jag mig själv rätt kommer det att lösa sig under årets gång.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.