Vårgårda Natur 2018

I helgen var det dax för ett besök på Vårgårda Natur 2018. två dagar fyllda med inspiration. Jag ställde ut 6 av mina bilder vilket var riktigt roligt.

Ännu roligare var att jag fick ett tredjepris i fototävlingen! Domare i tävlingen en av mina favoritfotografer; Tore Hagman.

Bilden var den här:
633A4638-HDRoch motiveringen löd så här:

Det finns flera anledningar till att man fäster sig vid vissa bilder mer än andra. Det kan vara att motivet visar något man inte sett tidigare, att det är fångat på ett personligt sätt, eller att det kanske är gestaltat med en teknik som inte är allmängiltig.

Den här bilden är dokumentär, men ger ändå en lite säregen upplevelse då den förmedlar en blandad känsla av både det verkliga och overkliga. Till kvaliteerna bidrar tonerna i blått och avsaknaden av andra färger. Men också klippblocket och vågrörelserna i isens högdagrar som leder blicken så fint mot de runda grottöppningarna. Genom dessa ingredienser får bilden en behaglig balans och stämning.

TACK för det; Tore Hagman

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.