Island

Nu är det över en vecka sedan jag kom hem från Island. Några av bilderna har jag hunnit gå igenom och jag är redo för ett litet blogginlägg.

När vi landade på Keflavik blåste det storm och det visade sig att många vägar var stängda. Det är då man får vara flexibel och hitta ett nytt boende som det går att ta sig till… Vi hade en vecka med växlande väder. Storm – åska – sol – moln – snö – regn….. Men hellre det än en vecka med sol! Här visar jag några av bilderna, resten kommer att komma upp i galleriet framöver.

633A4437-Redigera 633A4499-Redigera-RedigeraBåda de här bilderna är från Svinafellsjokull. Den andra bilden är lavastenar i snö. Vackert, eller hur!

633A4536-HDR
En av resans höjdpunkter var att få besöka en stor isgrotta. Vi hade en guide Niklas som tog oss med på vandring över glaciären till denna fantastiska grotta.

633A4811-Redigera
En av mina favoritplatser – Stokksnes.

633A4726
 En strand med små isberg. Vi var här en tidig morgon med ganska häftiga vågor. När vi hoppade in i bilen så kom åska o regn. Men det blev en fin morgon med många bilder!

633A4983Typsikt islandsmotiv för mig. Platsen är vid Lómagnúpur.

633A5051En tidig morgon på en plats som jag inte minns namnet på….

633A5203-Redigera-Redigera
Bild från en glaciär som nog kom att bli min favoritbild från resan.

633A5611
Sista kvällen utanför Reykjavik…

Det blev ett långt inlägg men med en veckas ivrigt fotograferande så blir det många bilder! Jag hoppas att någonting återvända till denna fantastiska ö. Kanske på hösten och till den norra delen av ön. Vi får se hur det blir med det!

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.