Öland

På söndagen hade jag planerat att ta det lugnt, gå en tur på allvaret och åka hemåt ganska tidigt. Enligt SMHI skulle det vara molnigt hela dagen och jag tänkte mig en grå ganska tråkig himmel… Vaknade tidigt och åt frukost. Tittade ut och såg…. dimma. Mycket dimma!!! Skyndade mig att äta, packa det sista och checka ut från mitt boende.
I receptionen beklagade de dimman och bad mig köra försiktigt. Orkade inte förklara att det var perfekt!!!
Helene hade tipsat mig om vägen mellan Resmo och Stenåsa. Där kan du göra många stopp hade hon sagt. Så sant… det blev många stopp!!

633A2450-Redigera
Ställde bilen på en parkeringsficka och vandrade inåt en bit. Var noga med att hålla koll på var bilen fanns… Men helt plötsligt hade jag ingen aning om var jag var. Dimman låg så tät att jag bara såg några meter framför mig. Som tur var så fungerade telefonens kartfunktion och jag kunde se att jag gått åt HELT fel håll. Ok bara att vända. Snart hörde jag både bilar och folk. Några som åkte skridskor på allvaret. Passade på att fråga dem ungefär var jag befann mig och de varnade mig för att gå för långt från vägen… Ja, ja… efter en stund så var jag tillbaks vid bilen och körde några meter till….

633A2480
Nästa stopp…. mer vatten. Mer dimma…. Mer rimfrost.
Denna gången gick jag inte så långt in och hittade tillbaka utan problem!
633A2529

Några timmar senare så lättade dimman. Jag tog samma väg tillbaks och gick någa turer till. Vackert och magiskt!!! Detta blev en dag att komma ihåg!

Passar på att summera hela helgen med att det blev en helg att minnas och drömma sig tillbaka till. Funderar på en tur till fram mot vårkanten. (Eller OM det blir snö så blir det en spontantur)!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.