Skottland, del 2

Bass Rock

Detta var nog resans höjdpunkt. Bass Rock är en fågelklippa där 164000 havssulor häckar. Denna lilla ö ligger en timmes båtresa ut från kusten sydöst om Edinburg. Vi var lite oroliga för att inte komma ut, det är bara 70% av de inbokade resorna som kommer ut pga vindarna kring ön. Men turen var på vår sida!!!

IMG_8951     IMG_9283

IMG_9086     IMG_9104-Redigera-Redigera

På klippan fanns en utmärkt stig där man kunde gå, havssulorna låg överallt o man var verkligen mitt uppe i dem! Här fick vi vara tre timmar och även att jag inte är någon hängiven fågelfotograf så måste jag erkänna att jag hade otroligt roligt här!

IMG_8628

På väg ut, i båten hade skepparen med sig massor filéad fisk, ja, den var verkligen filéad!!!
Flera lådor son han kastade i för att vi skulle få fotografera flygande, dykande havssulor.
Det var tusentals fåglar över båten!

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skottland, del 2

 1. Per skriver:

  Helt underbara fågelbilder, och jag kallar mig inte heller för fågelfotograf 😉
  Det ser ut som du haft en mycket trevlig resa.
  /Per

 2. Sami skriver:

  Hej Marie
  Vilka bilder du lyckades fånga i Skottland 🙂 avis!
  Det måste ha varit en drömresa som kom i uppfyllelse? Jag drömmer om att få åka till fina Skottland en dag.

  Fin sida!

 3. Lotta L skriver:

  Fin bilder Marie och vad jag ser verkar resan varit underbar. Väntar med spänning mera…..

Kommentarer inaktiverade.